Over Cultuurnacht Breda

Sinds 2009 vindt elk jaar in januari de Cultuurnacht Breda plaats. Een evenement waarbij cultuurliefhebbers, maar ook spontante voorbijgangers, in contact gebracht worden met de kunst en cultuur in Breda. Tijdens de Cultuurnacht Breda bieden de culturele organisaties en initiatieven een gevarieerd, verrassend en avontuurlijk programma op bekende en onbekende locaties in de stad.

Cultuurnacht Breda is een avontuurlijke, verrassende culturele dwaaltocht in het donker door de stad. Een dwaaltocht die het publiek in aanraking brengt met alle erkende en (nog) niet erkende kunstdisciplines. Het programma kent een grote diversiteit en speelt zich af in verschillende stadsdelen. Het concentreert zich in het centrum, rond de Gasthuisvelden en in Belcrum.

Tot 2019 speelde de Cultuurnacht zich altijd af op de vrijdagavond, maar in 2019 werd een succesvolle overstap gemaakt naar de zaterdag. Met deze verandering kon het programma worden verlengd omdat eerder op de dag begonnen kan worden, maar belangrijker is misschien wel dat meer aangesloten kan worden op de dynamiek in de binnenstad van Breda.

Sinds 2014 is Stichting Breda Cultureel verantwoordelijk voor de organisatie van de Cultuurnacht Breda. Het programma wordt gemaakt door de deelnemende organisaties en instellingen. De organisatie van de Cultuurnacht ondersteunt, stimuleert verbinding en verrassing en draagt zorg voor de overkoepelende marketingcampagne.

Meer weten over ons? Neem contact op via info@cultuurnachtbreda.nl