Vervoer

Cultuurnachtbus

Stap op vertoon van je passe – partout gratis op de Cultuurnachtbus. Ieder kwartier stap je in en uit de bus op onderstaande bushaltes (ook te herkennen aan de Cultuurnachtbanier), van centrum naar NS tot Belcrum en terug. Je vindt de route van de bus op de plattegrond.

Parkeren

Kom je met de auto, dan kan je in de binnenstad alleen betaald parkeren. Wil je er een lange avond van maken (gezellig!) dan kost het parkeren in De Prins, Het Turfschip en Chassé maximaal € 10,- voor 24 uur. Een andere tip is mobiel parkeren waarbij je achteraf per minuut kunt betalen. Mobiel parkeren kan op straat en op de parkeerterreinen, dus ook Chasséveld en Beyerd/Vlaszak.

Tip: check van tevoren de Breda City App of www.stappen-shoppen.nl om te zien in welke parkeergarage of op welk parkeerterrein er nog voldoende plaatsen beschikbaar zijn.

Fietsen

Ook tijdens de Cultuurnacht zet de Gemeente Breda voor de bezoekers van de Cultuurnacht de deuren van de 6 fietsenstallingen open. Het parkeren van je fiets is gratis. Je vindt de locaties van de fietsenstallingen ook op de plattegrond. Mocht je nog een van de afterparty’s bezoeken, check dan de sluitingstijd, deze verschilt per fietsenstalling.

Onder de noemer Breda trapt door wil de Gemeente Breda het gebruik van de fiets faciliteren en stimuleren. Faciliteren door een goede infrastructuur, ruim aanbod van stallingen en het aanbieden van mooie veilige fietsroutes. De stad beschikt over een uitgebreid fietspadennet met routes die uitlopen van hartje stad tot ver in het mooie buitengebied. Niet alleen leiden goede voorzieningen tot meer fietsgebruik. Ook minder kosten, betere gezondheid, vaak sneller op school/werk en een betere luchtkwaliteit is waarom Bredanaars fietsen. Maar fietsen doe je niet alleen om van A naar B te komen. Door in de toekomst meer te faciliteren en stimuleren, wil de gemeente een mooie fietsbeleving bieden.