Rosa Meininger – Sjors Bosman – Local Motion

Flowers

Fotografen Sjors Bosman en Rosa Meininger duiken voor deze expositie het nachtleven van Breda in om dit elk op hun eigen manier vast te leggen. Ze onderzoeken op intieme wijze de verschillende facetten van wat nachtleven kan zijn; niet alleen de mooie plaatjes, maar ook rauwe romantiek passeren de revue.

Beide fotografen hebben een fascinatie voor documentaire fotografie en subculturen. Rosa is geen onbekende als het gaat om het fotograferen van het Bredase nachtleven, zo maakte ze eerder een fotoboek en bijbehorende expositie over het nachtelijke fenomeen Vieze Anita (Pier 15). Sint Joost alumni Sjors Bosman richt zich onder meer op de skateboard- en muziek cultuur en werkte nauw samen met psych-garageband Iguana Death Cult.
—————————————————————————————————————————
Niet alle bloemen bloeien overdag, en zo floreren ook veel mensen juist als de duisternis haar intrede doet. ’s Nachts kun je ontsnappen aan de sleur van het dagelijks leven; de realiteit achter je laten, je overgeven aan verlangens en verwondering vinden in dingen die je bij daglicht niet lijkt te kunnen zien.

Om deze groep nachtbloemen in zijn puurste vorm op beeld vast te leggen moet je als fotograaf één worden met de mensen om je heen. Je mengen in de menigte en contact maken met je doelgroep, ze observeren en dicht op de huid zitten. Soms aftastend, soms brutaal, maar altijd zorgen dat je erbij bent.

Genres:
Fotografie