Podium Bloos | Makershuis

Dubbeldans

We presenteren jonge makers die in Podium Bloos werken.

The100Hands | In The Midst of Everything
Plots zijn ze er, duiken ze op, onverwacht, in het midden, zomaar tussen het publiek. Ze glijden, pakken, vallen, strompelen, rollen en stuiteren door de ruimte en komen zo in de meest verrassende situaties en vormen terecht.
In the midst of everything is een acrobatisch spel tussen de dansers, een fysieke ode aan de moeite en energie die het kan kosten om samen dingen te doen, maar vooral aan het plezier en de mogelijkheden die er door ontstaan.
The100Hands worden ondersteund door PLAN – nieuwe makers – theater, dans en circus

Heather Ware | A Fine Kind of Madness
Hoe gaan mensen om met de soms euforische, maar vaak ook tragische consequenties van een leven vol risico? Choreografe Heather Ware onderzocht dat gegeven in haar laatste voorstelling, Battle Abbey. In haar nieuwste werk, de solo A Fine Kind of Madness, zet Heather een stapje terug om datgene te onderzoeken wat aan het fenomeen risico ten grondslag ligt: het begrip veiligheid. Risico kun je tenslotte alleen nemen als je je veilig voelt. Voor velen in onze wereld is veiligheid echter geen vanzelfsprekendheid. Is het wel iets dat we als individu zelf in de hand hebben? En waarom zet ons instinct die veiligheid dan voortdurend op het spel? Uitgaande van haar (dansend) lichaam en de fysieke ruimte onderzoekt Heather in deze solo de dunne lijn die we misschien het best kunnen omschrijven als ‘net veilig genoeg’.

Genre's met deze deelnemer: