Mar Delestal

 Stadsgalerij Breda
19:00 uur - 02:00 uur
Doorlopend
www.mardelestal.com/

Mijn leven weerspiegelt zich in mijn werk. Mijn begin en ontwikkeling in een klassieke omgeving. Mijn verhuizing en evolutie.
Als kunststudente in Spanje en Griekenland, leerde ik de basisprincipes van het tekenen en schilderen: licht, kleur en compositie: traditie. Mijn visie veranderde toen ik verhuisde naar Nederland, waar ik kennis maakte met andere artistieke bewegingen die me aanzetten tot nadenken en het interpreteren van de werkelijkheid.

Ik verlaat het realisme in mijn schilderijen. De geleerde kennis pas ik toe en begin met het creëeren van een persoonlijke wereld. Eerst plaats ik de abstractie in een geometrische ruimte, daarna maak ik plaats voor een vrije en uitbundige explosie van kleuren. De achtergrond neemt een prominente plaats in en wordt betrokken bij de creatie. De kleur neemt de hoofdrol op zich en opent voor mij nieuwe mogelijkheden. In de pure vorm creëer ik: spelend met lagen van het materiaal, kleuren en schakeringen. Elke penseelstreek verandert in een ontdekking waarmee ik vormen en sensaties verkrijg. De kleurrijke compositie wordt meester van mijn werk en zet zich om in een persoonlijke stijl.

Genres:
Beeldende Kunst