“OMG it’s me” Claudette van de Rakt.

In 2012 begon Claudette met het maken van zelfportretten met haar iPhone. Tegenwoordig is het nemen en uploaden van een selfie een wereldwijde, dagelijkse routine geworden, maar deze foto’s gaan niet verder dan wat je ziet.

Met Claudette van de Rakt kunnen we haar onverwachte momenten meemaken – in de badkamer, in de auto, op straat, in de tuin – die een vrouwelijke kracht onthullen. Haar lichaam en gezicht zijn opmerkelijk veelzijdig en uiten een scala aan emoties, van een harde, bijna jongensachtige vijandigheid tot een zeer verleidelijke suggestie, met trots presenteren we een gevarieerde selectie van Claudette van de Rakt’s intieme, magische, grappige en erotische foto’s ; OMG it’s me. Terwijl ze haar eigen lichaam onderzoekt als een vrouw van in de veertig, slaagt Van de Rakt erin om een ​​introspectief beeld te schetsen van wat vrouwen zouden willen onthullen, verbergen of verkennen. Zo transformeert ze de selfie – het product van een extreem egocentrische cultuur – in een kunstvorm die het persoonlijke rijk overstijgt.

Claudette van de Rakt (1969) studeerde af aan AKV St. Joost te Breda. Ze combineert commerciële fotografie (met Pim Evers heeft ze fotostudio Lighthouse in Breda) met eigen werk, waarin ze beeld, tekst, muziek, film en sociale betrokkenheid combineert.

Genre's met deze deelnemer: